Penapis Air Alkali JAWI


      Alhamdulillah..Masih ada harapan untuk kita menikmati air tanpa perlu ragu-ragu akan ada unsur yang mengharamkan. Katrij dihasilkan tanpa menggunakan unsur tulang yang meragukan.  

      Air Alkali boleh membantu meredakan pelbagai penyakit seperti sakit sendi, darah tinggi, kencing manis, batu karang, ghout, migrain dan meneutralkan asid berlebihan di dalam badan. Dr Mona Harrison MD, Pengarah Majlis Air Antarabangsa mengatakan sel kanser akan mati dalam air beralkali. Virus dan agen jangkitan lain tidak boleh hidup dipersekitaran alkali dan air beralkali baik untuk insomnia dan colic.


Air Alkali untuk membersih kolonPendapat para ahli Air Alkali 

Ahli Kesihatan telah meneliti Air ALKALI sudah sejak lama, beberapa di bawah ini adalah pendapat mereka tentang Air ALKALI :

1. Sang Whang, Pengarang Buku : Reverse Aging (Melawan Penuaan)

 Sisa pembakaran harus dikeluarkan dari tubuh kita, secara alamiah tubuh berusaha mengeluarkan sisa pembakaran / racun melalui urine dan keringat. Semua sisa pembakaran adalah bersifat asid : Itu sebabnya urine itu terasa asid/masam dan lapisan luar kulit juga rasa masam/asid. Masalahnya tubuh kita tidak dapat mengeluarkan 100% sisa pembakaran / racun/asid yang dihasilkannya.”
Penyebab utamanya adalah gaya hidup kita : waktu istirahat tidak teratur / tidak cukup dan kebanyakan waktu kita lebih beraktiviti. Kerana sisa pembakaran / racun yang ada dalam tubuh kita bersifat asid, maka paling baik mengatasinya dengan minum Air Alkali. Dengan demikian proses penuaan kini boleh diatasi bahkan penyakit yang akan timbul dapat dicegah.

2. Dr. Theodore Baroody, Pengarang Buku : Alkalize or Die

 Saya telah memberikan lebih dari 5000 galon air alkali untuk berbagai situasi kesihatan yang ada. Saya percaya bahawa pemulihan yang disebabkan oleh air alkali membawa keuntungan bagi setiap orang. Tumor kanser tidak dapat hidup dalam keadaan alkali. Semua pesakit kanser sebaiknya diberikan air alkali, kita sebaiknya selalu meminum air alkali supaya tubuh kita tidak menyediakan persekitaran yang sesuai bagi tumor kanser untuk hidup.

3. Felicia Drury Climent, Adjunct Professor City College, New York, Pengarang Buku : Acid Alkaline Balance Diet (Diet Asid Alkali Seimbang)


Sudah bertahun-tahun saya menggunakan air alkali pada klinik dan hasilnya sangat memuaskan. Saya berpendapat bahwa teknologi ini akan mengubah para doktor kepada pesakitnya dalam menggunakan air alkali untuk kesihatan pada masa yang akan datang. Saya mengajak minumlah air alkali dimana saja.”

4. Dr. Susan M. Clark, Pengarang Buku : The Chemistry of Success (Kimia Kejayaan)

 “Dengan meminum 4 gelas air alkali perhari akan membantu meneutral kelebihan asid dan membantu memulihkan kembali daya tahan tubuh. Air alkali sangat baik digunakan ketika tubuh mengalami kelebihan asid dalam tubuh seperti ketika demam, flu atau bronkitis. Seperti Vitamin A, C, E dan Beta Carotene, air alkali bertindak sebagai anti oksidan kerana mampu membekal elektron bebas. Hal ini dapat membantu tubuh mengatasi penyakit jantung, stroke, penurunan kekebalan tubuh dan penyakit lainnya”.

5. Dr. Ingreid Hobert MD.

 “Anda tidak memerlukan biaya pengubatan yang mahal dengan berbagai kesan negatif untuk mengembalikan kesihatan. Air Alkali mempunyai fungsi jangka panjang yang sangat baik karena ia memberikan alkali ke tubuh Anda dan memberikan faedah anti oksidan yang berkesan.”

6. Daniel Reid, Pengarang Buku : The Tao of Detox (Tao Kepada Detox)


“ Meminum air alkali adalah satu cara terbaik untuk meneutralkan dan mengeluarkan semua toksin dan asid yang mengalir dari otot-otot dan bahan cairan dari tubuh serta dengan cepat menambah air dan mengekalkan kealkalian darah.”

7. Dr. Otto Warburg, Penemu penyebab kanser pada tahun 1923 dan menerima anugerah Nobel Prize pada tahun 1931

 “ Semua sel-sel normal memerlukan Oksigen, tetapi sel-sel kanser dapat hidup tanpa Oksigen – satu hukum pengecualian, dari hasil penelitian sel kanser tidak dapat berkembang di persekitaran tubuh yang kaya oksigen. Air Alkali mengandungi lebih banyak oksigen berbanding air biasa, sangat efektif untuk terapi kanser.
      Punca utama segala penyakit ialah buangan berasid dalam badan.  Musuh besar ini mesti anda singkirkan dahulu untuk menjadi sihat.  Diet, ubatan atau suplimen serta senaman harian tidak akan berkesan selagi musuh ini berada dalam tubuh anda.  Tahukah anda apa dia musuh besar anda ini?  Ianya tak lain dan tak bukan adalah bahan buangan berasid yang terperangkap dalam badan anda yang membunuh anda secara senyap hari demi hari!  Bahan buangan berasid inilah yang menyebabkan kanser, sakit jantung, darah tinggi, kencing manis, obesity/kegemukan, penyakit kulit tegar, sakit sendi, perut sengkak, murung, kelesuan, hilang daya tumpu dan mudah berang.  Selagi ianya tidak disingkirkan selagi itulah:


1. Berdiet macam mana pun tidak akan menurunkan berat badan,
2. Makan ubat, makan supplement juga tidak bermakna, dan
3. Senaman atau jogging hanya memenatkan sahaja.


“Buang asid buang penyakit” merupakan kaedah pengurusan tubuh yang paling berkesan dimana ia memberikan kesan yang sangat positif terhadap kesihatan. 


Kurangkan Yang 1 … Redakan Yang 7 …

Kurangkan ASID, boleh meredakan :-

TOKSIK, LEMAK & KOLESTEROL, PENYAKIT OTOT & SENDI, SEMBELIT & KEKERINGAN DALAMAN, PENYAKIT KULIT TEGAR, BATU KARANG, KANSER 


Keistimewaan JAWI Water Filter1.       Bersih dan Semulajadi. Boleh diminum tanpa was-was.

2.       Mempunyai molekul air yang halus.
3.       Mudah diserap oleh sel-sel badan (kerana molekul air yang halus: filter yang terdapat 
dalam Jawi Water    Filter berupaya menghasilkan molekul air yang halus).
4.       Mempunyai pH air beralkali 8.5 hingga 9.2 (Alkali yang tinggi).
5.       Mempunyai Mineral yang tinggi (juga kerana filter air Jawi Water Filter berupaya
 membekalkan garam 
mineral kepada air yang telah ditapis).
6.       Oleh kerana molekul air halus air Jawi Water Filter dapat menyerap oksigen dengan 
lebih banyak, jadi air Jawi 
Water Filter mempunyai tahap Oksigen yang tinggi.
7.   Pemasangan & Penyelenggaraan mudah & Murah 
kerana tidak menggunakan elektrik.


Sistem Penapis Air Jawi


Penapis 1 (Blok Karbon dan Seramik)
Fungsi Bahan:

-Liang yang bersaiz 0.9 mikron mencapai tahap penapisan
sehingga 99.999%. Dapat menyingkir bahan pencemar seperti karat, kotoran, pasir lumpur dan bakteria.

*Jangka hayat: Tukar bila pecah

Penapis 2 (Pre Activated Carbon Filter)
Fungi Bahan:

-Menghilangkan bau yang tidak menyenangkan, warna, rasa, bahan pencuci dan elemen-elemen kotor yang lain untuk mengelakkan daripada pertumbuhan bakteria.
*Jangka hayat: 1 tahun

Penapis 3 (Activated Carbon Block & Finest Activated Carbon & KDF)
Fungsi Bahan:

-Activated Carbon Block dan penukar ion berlogam KDF memenuhi piawaian US EPA dan FDA National Safety Standards dapat menapis unsur logam berat, klorin, pencemar kimia, disamping mengawal kestabilan air, bakteria dan rumpair. Unsur Resin pula akan melembutkan molekul air dan mempunyai kesan untuk menghasilkan bahan-bahan mineral.

*Jangka hayat: 2 tahun

Penapis 4 (Mineral Stone (300g) & Bio Ceramic Ball (300g))
Fungsi Bahan:

-Menggantikan ion keras seperti megnesium dan kalsium yang terkandung dalam air keruh dengan ion lembut seperti natrium dan kalium.
-Menstabilkan nilai pH air.

*Jangka hayat 2 ½ tahun

Penapis 5 (Alkali Ball)
Fungsi Bahan:

-Membantu menyalurkan air alkali yang bermanfaat bagi tubuh manusia.
-Meningkatkan metabolisme, mengaktifkan sel-sel untuk meningkatkan kekebalan tubuh sistem dan fungsi detoksifikasi.

*Jangka hayat 1 ½ tahun

Penapis 6 (High Density Carbon Block)
Fungsi Bahan:

-Sesuaikan air ke tahap optimum alkali ringan.
-Meningkatkan ion kalsium.
-Meningkatkan kandungan oksigen air.

*Jangka hayat 2 tahun
Harga:Semenanjung Malaysia  RM 1700
Belilah satu penapis air Jawi kerana kesihatan itu nikmat yang mahal. Lebih dari itu, inilah penapis air Jawi yang halal, suci dan organik.

Kos Pembungkusan & Penghantaran kurier Water Filter Jawi:

Selangor, KL  
(RM25)

Perak, Penang, Kedah, Perlis, Negeri Sembilan, Melaka, Johor   
(RM28)

Pahang, Kelantan, Terengganu   
(RM35)

Harga Promosi Sekarang!!! Hanya RM1500 termasuk kos kurier.

Dapatkan secara Online sekarang!!! Selagi stok masih ada.
Sila Klik menu Buy Online urusan pembelian secara online.

*Bagi kami tempoh satu ke lima hari untuk produk sampai dipintu rumah anda (kaedah kurier).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...